måndag 14 januari 2013

"Free Motion eller Nome?"

Dragsele, Non-stop Free Motion


 Dragsele, Non-stop Free Motion
Non-stop Free Motion dragsele används vid linkörning på skidor eller med cykel.

Free Motion dragsele är sydd så att hunden har fria luftvägar under drag. Den har en dragpunkt som ger hunden maximal rörelsefrihet och möjlighet att använda den styrka man är ute efter att utnyttja. För att minska risken för belastningsskador kan selen justeras för att passa varje enskild hund.

Det är viktigt att ställa in selen så att dragpunkten justeras i förhållande till längden på hundens rygg, eftersom alla hundar har olika långa ryggar. Öglan skall ligga på korsryggen. Remmarna skall justeras till samma längd, så att de ligger rätt på hundens rygg. Remmarna på sidorna justeras efter hundens bröstkorg. De skall ställas in så att de drar framstycket nedåt, men utan att det stramar för mycket.
 
 
 
ELLER
 
 
 
 
 

Dragsele, Non-stop Nome

 Dragsele, Non-stop Nome
Non-stop Nome används vid drag av släde med en låg dragpunkt. Den är lätt (140 g) och har reflexer på ryggen och runt halsen så att din hund är väl synlig i mörker. Fodret som används är slitstarkt samtidigt som det är behagligt för hunden och förhindrar skavsår. Den är bra fodrad kring hela hunden.


ALLMÄNT:
Non-stop dragselar är utvecklade av professionella hundförare i samarbete med en stor del av den nordiska eliten i hundkörning. Selarna används av världseliten. Bättre selar hittar du inte.

Non-stop
"Våra produkter har utvecklats genom många års erfarenhet av draghundssport. Vår grundtanke är kvalitet snarare än kvantitet. Vi skiljer oss från våra konkurrenter eftersom vi utvecklar och testar våra produkter på toppnivå. Vår målsättning är hela tiden att utveckla något som är bättre än det som redan finns på marknaden."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar