torsdag 12 september 2013

Presentation av Sam

Nu är ju Sam fortfarande en liten skit valp, så han är under utveckling ;)

Men hittills så är han en helt underbar, och han känns helt rätt för oss. Det roliga var att han valde snabbt ut mig, och det tog inte lång tid innan jag var mer intressant än hans mamma! Sam tyckte dock att Mio var lite otäckt i början (kanske var det för att Mio tyckte Sam var minst lika otäck), men när det gick över så gick Sam in i rollen som skitjobbigt lillebror, och Mio rollen som tålmodig storebrosa.

Men Sam är verkligen en motsatts till när Mio var valp, Mio var med facit i han en ganska jobbig valp, medans Sam är mer lättsam, mer social och mer lyhörd.

Som ex, han var i stort sätt "rumsren" redan vid 8veckor, han förstod att man gör behov ute, och säger till när han vill ut, dock måste man vara snabb och agera så fort han säger till, men ändå!!

Han förstod ordet nej väldigt tidigt, och man kan lätt använda det när han börjar bita på händer, då börjar han slicka istället. Så sött! Dock fungerar det inte när han är övertrött eller uppspelt, men det är helt förstårligt!

Dessutom så har han samma betende som Mio, att han sätter sig ner när han blir osäker, men om folk vill hälsa så blir han överlycklig. Mio är mer reserverad och väljer själv om han vill hälsa eller inte.

Ja nä, så det finns hopp om att Sam kommer bli en toppen hund när han blir stor och mognat klart.
Och jag ser så fram emot när han blir stor och kan börja dragträning på riktigt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar