onsdag 11 september 2013

Presentation av Mio

Mio vår Mio, en hund som har en utstrålning som är svår att missa, ståtlig, självsäker, men ändå med ett vänlig uttryck.

Han är svår att inte tycka om, och många blir ofta lite små förälskade i honon ;), han är verkligen en ära att få ha i sin "ägo". Han känns som en gammal hund, trots sin låga ålder.

Men har har väääldigt mycket egna ideer för sig,och kan ibland upplevas som enkelspårig. Här är några exempel:

Han kissar aldrig (nästan aldrig) ute på promenad, utan har sina ställen på tomten som är "toalett".

Eller att han vet att man inte får äta kattmaten som står på golvet, och då gör han det inte, även fast vi inte är hemma, men det är bara det att ingen annan får äta heller, inklusive katten ;)

Han får tokfnatt på sandstränder.. går inte och stoppa, han springer bara runt runt runt som en tok. typ drar omkull mig.

Han reser sig inte när man kommer hem, utan ligger kvar som om han inte kunde bry sig mindre, eller så sätter han sig brevid en med öronen bakåt, då är han jätte glad!

När han häslar på en så låter dom som om han morrar, och han hade väldigt grov stämma även som valp!

Han vägrar ta hundmat som godis på promenaden, och råkar man ge honom "fel" så spottar han ut det och vägrar ta mer godis ur handen den promenaden.

Han älskar ciggaret rök och tycker verkligen att det luktar gott! .. Han äter även fimpar och tuggumin om han får chansen..

Han gillar att kramas!

En gång kunde han inte sova för att jag hade glömt halsbandet PÅ honom.. Undrade varför han vägrade lägga sig ned trots att jag sa till honom, kom på att jag glömt halsbandet och tog av det, Pang så lade han sig ned. Han brukar alltid sova utan halsband.

Det tog honom ett halvår och upptäcka att vi hade fiskar i vardagsrummet, kan tilllägga att vi då hade ett på 350 och ett på 450L med diskus i (stora färglada aktiva fiskar).

Han är fortfarande facinerad av spegelbiler, och tycker refliktionerna från när TV är avstängd är väldigt obehagliga.

Han och katten är bästa kompisar, och hon får bita på honom hur mycket hon vill!

Ja.. jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Men en sak är säker, en underbarare hund än Mio kan man inte ha!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar