söndag 18 november 2012

Oreo Mud Cake DeLuxe

Provade på och göra detta igår, och trots att jag misslyckades med botten/kakan så blev den sjukt god!

Det som hände var att själva kaksmeten blev för hård och mer som en deg, och därmed sjönk inte ett ett lager mini marsmellows ner i kakan och blev ett med allt. Så det blev mer som 2 lager, en med själva kakan med topping på. Men lika god för det!











Här är receptet och bild på hur den SKA SE UT !

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.
  2. 2. Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar) Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, den blir ännu bättre med tiden.
Serveringsförslag: Vispad grädde, vaniljglass
Dryckestips: Vin, mjölk, kaffe, saft


http://www.kokaihop.se/recept/oreo-mud-cake-deluxe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar