fredag 27 juli 2012

Bye Bye fishy

Idag ska vi säga hejdå till våra älskade diskusar.
Tar emot lite i hjärtat, då dom är SÅ fina, och alla har sin egna historia bakom sig.

Som pippi, som var undernärd och stod som ett spökte, och vägrade äta i säkert 3 månader innan hon kom igång och visade sitt bitchiga sida.

"lekparet" som inte gjorde något annat än och slåss med varandra, och den stackars honan i det lekparet blev dumpad för Pippi, så hon fick omplaceras. Och nu lägger Pippi och hennes man ungar vid varje vattenbyte! Men äter upp äggen efter dag 3..

"Småttingarna och Peaches" eller dom 3 röda för enkelhetens skull. Dom 2 första vi skaffade var knappt en 5 krona när dom flyttade hit, och var faktiskt dom första diskusar vi skaffade (läs Daniel). Sedan skaffade vi Peaches, som också var som en 5 krona i storlek, men ack så tuff! Och snabbt växte upp till samma storlek som dom övriga 2, och parade dessutom ihop sig och fick för sig och lägga ägg (1 gång och inge mer)..

Den stora blå, eller "mellan stora" som vi alltid har kallat honom, då han inte var speciellt stor när vi skaffade honom, men nu är han bland dom största i karet. Han är snäll och lugn fisk, som har utvecklas till en riktigt fint! Hans bästis/låssas pappa var "Hanen" en stor blå diskus, dom hängde jämt tillsammans, sov tillsammans och sökte trygghet av varandra.. Men "Hanen" slutade äta och dog..

"Den lilla blå" Som måste ha tagits alldeles för tidigt från sina föräldrar, han pickar på alla på sidorna på dom stora, inte elakt, men kan vara lite väl pickig ibland och därmed störande. Men SÅ söt! När han kom åt han bara algtabletter, han stod och väntade på dom när dom övriga fick mat.

"den lilla elaka". Köpte honom på djurmagazinet för inte så länge sedan, då gick han själv med massor av Skalarier."Stackars diskus," tänkte jag, "dom måste ju få vara i en flock", och dessutom var han grymt snygg i färgen. Så han fick följa med mig hem, och dom i kassan sa bara "lycka till" och så hörde jag hur dom pratade med varandra att dom äntligen hade fått den "lilla elaka diskusen såld".
Och det stämde, han var elak som bara den, och glupsk! så han kommer nog växa på sig och bli riktigt stor och fin snart! Dock började han mobba "den fula ankungen/den bruna", så den behövde omplaceras. Men funkar fint med övriga fiskar.

"fula ankungen"/"den bruna". Han köptes samtidigt som dom små röda och den mellanstora blå. Han har alltid haft aptit och ätit bra, men stannade av i växten efter ett tag. Han är en väldigt känslig diskus, och så fort något händer blir han randig och går och gömmer sig. Och värre blev det när den "lilla elaka" började ge sig på honom, då slutade han äta. Men han har fått flytta till ett kar med andra ungdiskus som förhoppningsvis är snällare mot honom! Till samma person som ska komma och hämta dom övriga idag :)

Den blå/röda. Den som jag har minst anknytning till. Ganska neutral fisk, och hänger på fint i gruppen. Men en sak är säker, han kommer bli stilig som stor, så hade vi haft dom kvar hade den nog blivit en favorit med tiden.

En sak är säker, även fast vi inte har möjlighet och ha fisk dit vi ska flytta, så kommer vi definitivt att skaffa det igen! Jag personligen tycker att dom är slemmiga och luktar illa, men dom är så vackra och se på, man kom på sig själv att sitta och titta mer på dom än på tv/filmen ibland! Så dom får verkligen en speciell plats i hjärtat, och blir tillslut mer än bara "fiskar i ett akvarium".




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar