onsdag 13 februari 2013

90. Galler

Var ett tag sedan det blev en tema bild, så dagens tema blir Galler.

I djurvärlden används ofta galler för att hålla våra djur där vi vill ha dom, eller inte ha dom. Men det är få saker som ser så illa ut som djur bakom galler på bild. Men när man ser samma djur bakom gallret så tänker man inte på det på samma sätt.

Som på djurparker, som nu är i och för sig dom flesta djurparker designade så man slipper se galler som besökare, just för att det ser så illa ut, men "bakom kulisserna" är det ofta bara ett tunt galler som skiljer skötare och djur. Och det är enligt mig ett perfekt sätt och kunna vara nära farliga djur, men ändå med säkerheten först.

Eller ta min hundgård som ett exempel, det är egentligen en stor galler bur, placerad utomhus. Den är designad för att hålla hundarna inne, och andra djur ute! Kan säkert se väldigt tråkigt ut för folk som går förbi, men för hundarna är det rena nöjes parken. Designad för dom, och deras behov. Man får tugga på allt, gräva gropar, hoppa på saker, klättra, busa med varandra och framför allt, gå på toa när man vill och var man vill! Allt detta som man INTE får göra inomhus, får man göra ute.

Så för mig innebär galler egentligen mer frihet, än instängdhet. MEN, så klart är en kanin i skogen mer fri än den i uteburen i trädgården, och i detta fall så har storleken betydelse.


Denna bild är ett exempel på hur illa det kan se ut med djur bakom galler, för på denna bild ser Liam  verkligen  olycklig ut, och med ena örat som hänger ut gör  ju inte saken bättre.
Men han är nog den som älskar hundgården mest, så denna bild är väldigt missvisande.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar